2011. szeptember 21., szerda

Melegfornt 4.- "It Gets Better, I promise! "...the story of James Rodemeyer

James Rodemeyer, egy tizennégy éves fiú, a New York állami Buffalo-ból. Ez a tizennégy éves srác egészen a fiatal éveitől kezdve, korát meghazudtolóan felvállalta, hogy "más", mint a többi gyerek. Sose szégyellte homoszexualitását, sőt... büszke is volt rá.
Olyannyira, hogy részt vett egy, a YouTube által rendezett "It Gets Better" kampányban, amiben tinédzserek mesélik el, hogy mennyivel jobb, és kiegyensúlyozottabb lett az életük, amióta felvállalták magukat.



De ez nem teljesen igaz ám. Jamiet sokan bántották már általános iskolában is az osztálytársai. Középiskolában az új közeg szintén kitaszította őt. Gúnyolták, és bántották. Egyik blogjában ilyen kommenteket kapott: “Jamie hülye, kövér, ronda buzi! Meg kell halnia!” és “Nem érdekelne, ha meghalnál. Senkit sem érdekelne. Úgyhogy, csak hajrá! :) Mindenkit annyira boldoggá tennél vele”.

“Csak ennyit kell tenned. Szeresd magad, és minden rendben lesz. Megígérem, jobb lesz” – mondta a videóban. James Rodemeyer szeptember 18-án öngyilkos lett.


Jamey szombaton ezt írta ki a facebook adatlapjára: "Don't forget me when I come crying to heaven's door" (“Ne felejtsetek el, amikor sírva megyek a mennyek kapujához”) - idézet Lady GaGa Queen című számából.
Máshova azt írta ki, hogy elmegy meglátogatni a dédimamáját (aki már halott).
Twitteren elbúcsúzott nagy kedvencétől, Lady GaGától: "Good bye Mothermonster! Thanks for everything, what you've done! Put your paws up forever!" ("Viszlánt anyaszörny! Köszönök mindent. Mancsokat fel, örökre")

Mit gondoltok, hány ilyen lehet? Hány olyan sorstárs van, aki rettegésben él? Aki könyörög éjszakánként, lefekvés előtt, hogy reggelre változzon meg? És reggel azért imádkozik, hogy nehogy rájöjjön valaki? Hány gyermeknek kell még félelemben felnőnie? És hánynak kell eldobnia magától az életet ahhoz, hogy a társadalmunk rájöjjön, amit képvisel, és hangoztat, az rossz. Az ideológiája hibás. Nem ad szabadságot, és nem engedi, hogy önmagad lehess.

Jamie! Te most már egy jobb helyen vagy. Ott nem bántanak! ♥

Tiszteletül, és emléke előtt adózva hallgassa meg mindenki kedvencétől, Lady GaGától a Queen-t.


6 megjegyzés:

  1. jajj <3 ez nagyon szomorú, és milyen szépen leírtad. igazad van, ezért harcolok én is a magam módján, kevesebb ember előtt, mint pl. Gaga, kevésbé hangosan, de csendben MINDEN ÁLDOTT NAP! szeretlek <3

    VálaszTörlés
  2. Annnyira kegyetlen emberek vannak :( sírtam miközben olvastam :( remélem jobb helyen van a srác és nyugodtan él tovább a szívünkben <3 és a szeresztőknek üzenném hogy csak így tovább ;) nagyon szükség volt már egy iylen blogra imádom ;)

    VálaszTörlés
  3. R.I.P.

    Sok b*zi homofób miatt kell elveszteni az igazán értékes embereket... Lehet gonosz vagyok, de fogadok, hogy az, aki azt írta, hogy szegény fiú senkinek nem fog hiányozni, na ő valóban senkinek nem hiányozna....

    VálaszTörlés
  4. Ez a bejegyzés nagyon megrendítő. Nem kevés homofób ismerősöm van, akikkel nem tudom megértetni, mennyi ember halálát okozták már az ilyen és hasonló megjegyzéseikkel. Sajnos gyilkos társadalomban élünk.

    A bejegyzés írója előtt pedig le a kalappal <3 Gyönyörűre sikerült.

    VálaszTörlés
  5. hogy lehet,h ilyen kegyetlen a világunk??még hogy senkinek nem fog hiányozni???és a szülei?és a barátai?micsoda undorító,önző ember ír ilyet.itt bőgök infó órán:(

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép bejegyzés lett, méltó a fiúhoz!
    (különösen a Mit gondoltok... bekezdés)

    Engem is mindig kiakaszt a homofóbia, pláne akkor ha nálam 10-15 évvel fiatalabbaknál tapasztalom meg.

    A "felnőttek" a mocskos titkaikkal, hazugságaikkal, álszentségükkel már valahogy olyan visszafordíthatatlannak, megváltoztathatatlannak tűnnek;
    de egy kamasz pontosan tudja, mert hiszen vele is ugyanez történik, nem?
    (múltkor egy 20 éves lánnyal vesztem össze rajta... kiábrándító, de tényleg)

    VálaszTörlés