2011. szeptember 14., szerda

Melegfront 2.- Melegség és a gyermekvállalás

Fúú fúúú... kényes téma. Talán még a házasságnál is kényesebb. Nem hoztam volna fel, ha nem futott volna be hozzám az egyik közösségi portálon a kérdés, hogy véleményem szerint mennyire fér össze a homoszexualitás és a gyermekvállalás . Megpróbálok tárgyilagos maradni, és nem álláspontot vállalni az egészben. Talán majd a végén... de most nézzük lépésről lépésre.
Az első nagy kérdés, lehetősége van-e hazánkban egy homoszexuális, vagy leszbikus párnak közös, törvényes gyermeket nevelnie? A válasz: NEM.
Magyarországon egészségügyi törvény szabályozza a mesterséges megtermékenyítést. Eszerint: csak Heteroszexuális párok és meddő vagy idős egyedülálló nők számára érhető el, ez utóbbiaknak csak anonim sperma felhasználásával. Tehát a törvény értelmében leszbikus pár nem részesülhet mesterséges megtermékenyítésben, míg egy idősödő, vagy meddő egyedülálló leszbikus igen. Leszbikus élettársak egymás letagadását a törvény büntetőperrel büntetheti, mivel az már hamis tanúzásnak minősül. Ha esetleg egy biológiai szülő később azonos nemű partnert választ magának, a párja semmi esetre sem lehet szülő, mivel automatikusan csak akkor vált volna a gyermek szülőjévé, ha házasságot kötöttek volna (ami azonos neműeknél Magyarországon nem lehetséges). Adoptálni pedig nem adoptálhatja, ugyanis az szintén házasság függő, illetve mindkét szülőnek le kellene mondania a gyermekről.
Persze lehetősége van egy meleg párnak örökbe fogadni egy vadidegent, de akkor is csak az egyik fél adoptálhat, így közös gyermekük nem lehet.

Hát... ez a törvényes rész... most nézzük a dolgokat kicsit távolabbról... ha valamit nem tudok eldönteni, akkor (akárcsak Rory Gilmore) pro/contra listát írok.
Jöjjenek hát az érvek, és az ellenérvek:

Egészséges családmodell. Igen... egy gyermeknek szüksége van két szülőre. Sőt, megkockáztatom, anyára, és apára is szüksége van. De botorság lenne azt mondani, hogy azok a csaldok, ahol különneműek a szülők, példaértékűek. Családon belüli erőszak, apu üti anyut..., apuci megrontja a kislányát. Ez mind benne van a pakliban. Nem beszélve arról, hogy az alkotmány nem veszi el a gyerekeket az egyedülálló anyáktól sem (sőt, mint feljebb kifejtettem, a mesterséges megtermékenyítést meg is engedik Nekik). Egy gyermek egészséges növekvése és szocializálódása nem feltétlenül attól függ, hogy milyen a családmodell, hanem sokkal inkább attól, hogy mennyire szeretik. Hány meleg van, aki mindent megadna egy örökbefogadott gyermeknek, és nagyon szeretné, de nem teheti. És hány olyan gyermek nevelkedik manapság, aki csak egy véletlen baleset műve, és most megtűrik?

Homoszexuális szülőknek nagyobb eséllyel lesznek a gyermekeik is homoszexuálisok. Igen... heteroszexuális szülőknek pedig mindig heteroszexuális gyermekük lesz, nyilván. Igen, vannak olyan pszichológiai elméletek, amik szerint nagyobb eséllyel válnak a fiúk homoszexuálisokká, ha életük első meghatározó négy évében nem találkoznak domináns apa szereppel. Természetesen nem szabad elfeledkezni a gyermekkori Oidipusz-szindrómáról sem, ami mindig jelen van, és ebben az esetben a gyermek egy férfihoz fog vonzódni.
Ebből következik, hogy a homoszexuális szülők homoszexuális gyermekei miatt nem fog nőni a népesség... valóban nagy kár, hisz az előrejelzések szerint, a végkimerülés fenyegette bolygónkon a világ népessége 2050-re 9,4 milliárdra növekszik. Valóban tragikus, ha ebből a számból kicsit lefaragunk...

Az ilyen gyermekeket sokan bántják, csúfolják, olyan atrocitások érik, amiknek nem lenne szabad kitenni őket. Teljesen jogos, de akkor hol van a fejlődés? Azért ne vállaljunk gyermeket, mert a társadalom csúfolná őt? Ezért mi mondjuk le a gyermeknevelésről? Tény, hogy egyszerűbb, mint megformálni egy egészséges gondolkodásmódot az emberekben, a társadalomban, csak hát ez az egyszerűség másoknak szenvedést okoz, ráadásul naivitás, és minden téren rossz, hiszen nemcsak, hogy nem segíti a fejlődést, egyenesen gátolja azt. Nem beszélve azokról az atrocitásokról, amiket egy heteroszexuális pár homoszexuális gyermeke ként el kell viselnie a társadalomtól.

Egy gyermek egészséges, és normális fejlődéséhez szeretet, törődés, féltés, és a jóra való nevelés szükséges szerintem. Előítéletektől terhes társadalmunk még nem támogatja az ilyesfajta törekvéseinket. DE, ha jól körülnézünk sorstársaim, Nyugaton már van lehetőség. Nincs mit tenni...csak várni. Várni, és reménykedni, hogy valóra válnak az álmaink. Én bízok benne, hogy büszkén mehetek majd el a nevelt kislányom diplomaosztójára, ahol szégyenkezés nélkül karolhatok bele a páromba.


Ha bárminemű észrevételed, véleményed van, akár a cikkel, akár a melegségen belül bármivel, oszd meg itt kommentben, vagy írj a kisherceglovesyou@gmail.com e-mail címre :)
Kis herceg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése