2011. szeptember 16., péntek

Párkapcsolat 1.-Reménytelen szerelem

Az első téma, amiről írni szeretnék a reménytelen szerelem. Pontosabban az a fajta, amikor nem ismerjük közelről az illetőt. Biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, miről beszélek...

Adott egy fiú/lány, aki jól néz ki, szimpatikus, esetleg még jófej is, de mást igazából nem tudunk róla. Ezért elkezdünk fantáziálni...
Elképzeljük az első csókot, az első randit, a fantasztikus szeretkezéseket, elképzeljük, milyenek a barátai, a szülei, elképzeljük, milyen lesz együtt nyaralni, az elvetemültebbek még a lánykérést is lejátsszák magukban. Mi már képzeletben több éves kapcsolatot ápolunk vele, míg ő még csak a szemezgetős korszakát éli velünk és nem lát mást, mint egy csinos lányt/fiút, akivel szívesen megismerkedne.

Ez egy nagyon jó időszak... Mikor hatvanszor megnézed az adatlapját (óránként), folyton lesed a suliban, hátha felbukkan, ha látsz valaki hasonlót, hevesen ver a szíved... És a csúcs, mikor szépen lassan megismerkedtek. Minden teljesen rendben halad, csak egy a gond: hogy minden egyes lépést, ami másként zajlik, mint ahogy te elképzelted, kudarcnak éled meg. A kapcsolat rendben lenne, de nyilván nem úgy néz ki, ahogy te azt végigpörgetted a fejecskédben. Ezért csalódott és frusztrált leszel, úgy érzed, semmi nem működik normálisan, hogy neked nem jár ki a jóból.

Milyen szar már, hogy itt egy tökéletes pasi/lány, minden rendben mehetne, de akkor miért ilyen balfasz?? Segítek: Te vagy balfasz, barátom. Nem ő. SOHA ne emelj piedesztálra senkit! Álmodozz, persze, de csak mértékkel!
A félreértések elkerülése végett mondom, hogy ez az írás magamnak is szól. Le kell írnom, hogy emlékezzek rá, mert egyszer már elkövettem ezt a hibát és sebesen haladok ugyanezen az (egyébként helytelen) úton. Tökéletes pasi, tökéletes kapcsolat... Azzal a különbséggel, hogy túl sokáig húztam az álmodozós részt, miközben ő csak ellötyögött mellettem. Aztán mikor szépen beért volna a dolog, én már kiábrándultam.


Ha hagyod a saját medrében csordogálni a dolgokat, sokkal több jóban lesz részed, hisz nem álmokból és képzelgésből épül fel a kapcsolat, hanem erős érzelmekből, amiket együtt éltek meg, nem külön-külön, más időben. Ha ezt sikerül megtanulnod, akkor az esetleges kudarcokat is emelt fővel tudod majd kezelni és az is kevésbé lesz rossz, ha be kell ismerned, hogy nem olyan, mint amilyennek elképzelted.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése