2011. szeptember 20., kedd

Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is....Precious.

Első posztom nem lesz valami hosszú, de ez volt az első film, ami eszembe jutott a blog indításakor és ez az a film, amiről nem lehet beszélni, meg kell nézni, hogy értsd.

A film címe egyszerű, mégis sokat elárul: Precious- A boldogság ára (am. dráma, 2009, 109 perc)
Olyan nagy nevek fordulnak elő benne, mint pl. Mariah Carey vagy Lenny Kravitz.

Egy 16 éves, afroamerikai duci tinilányról szól, aki már a második gyermekével terhes. Az első dawn-szindrómával született, nagymamája neveli. Ő édesanyjával él, aki lelkileg- fizikailag kihasználja, s gyötri. Mind a két gyermeke az édesapjától van, barátai nincsenek, míg el nem kerül egy "Each one teach one" nevű alternatív felkészítő iskolába, ahol a kezdeti nehézségek után társai befogadják és végre tartozhat egy közösséghez. Tartalomról többet nem árulok el, hozzátenném még, hogy ne számítsatok "hepiendre".

Csodálatos zenék, megindító jelentek, és olyan mély érzelmek jellemzik, mely a legérzéketlenebb embert is megkönnyeznek. De beszéljen inkább helyettem a trailer tovább:



Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Személyes kedvenc idézet:
"Precious: Please don't lie to me, Ms. Rain! Love ain't done nothing for me... but beat me... rape me... call me an animal! Make me feel worthless! Make me sick!
Ms. Rain: [Tears begin falling from her eyes] That wasn't love, Precious. Your baby loves you. *I* love you! "

"Precious: Kérem, ne hazudjon nekem, Ms. Rain! A szeretetet nem adott nekem semmit, de megvert, megerőszakolt, állatnak nevezett! Értéktelennek éreztem magam miatta! Bele betegedtem!
Mrs. Rain: [Könnyek kezdtek potyogni a szeméből] Ez nem szeretet volt Precious! A gyermeked szeret Téged! Én szeretlek!"

BAFTA-díj (2010) - Legjobb női mellékszereplő: Mo'Nique
Golden Globe díj (2010) - Legjobb női mellékszereplő: Mo'Nique
Oscar-díj (2010) - Legjobb női mellékszereplő: Mo'Nique
Oscar-díj (2010) - Legjobb adaptált forgatókönyv: Geoffrey Fletcher

1 megjegyzés:

  1. Ahwww megnéztem a filmet leírhatatlanul jó *-* nagyon teszett még sok sok filmajánlót léccci :D csak így tovább :P

    VálaszTörlés